skip to Main Content

RECEPTEN

VITELLO TONNATO 2.0

Voor 6 personen als voorgerecht
Bereidingstijd: 1 uur+ 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2 sterren

Ingrediënten voor het vlees:

  • 1 kg kalfsvlees (kalfsmuis of bovenbil)
  • Pimentpoeder
  • 400 g verse tonijn
  • Olijfolie
  • 100 g gemengd sesamzaad
  • Zoutvlokken

Ingrediënten voor de tonijnmayonaise:

  • 2 blikjes tonijn à 160 g
  • 5 ansjovisfilets, uitgelekt
  • Sap van ½ citroen
  • 4 el kappertjes
  • 200 g mayonaise
  • Versgemalen peper
  • Zout

Ingrediënten voor de tomaten:

  • 250 g gele en rode verse kerstomaten
  • 1 dl lichte sushi-azijn
  • ¼ verse rode chilipeper
  • 1 plakje verse gemberwortel

Ingrediënten voor de wasabimayonaise:

  • 25-30 g wasabipasta (tube)
  • 6-7 el mayonaise

Ingrediënten ter garnering:

  • Alfalfa en boragecress
  • 8 kapperappeltjes
  1. Verwarm de barbecue voor tot 100° Leg een roestvrijstalen rooster op de barbecue. Wrijf het kalfsvlees in met wat pimentpoeder en gaar het 50-60 minuten met gesloten deksel, tot het een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt.
  2. Doe ondertussen voor de tonijnmayonaise de inhoud van beide blikjes tonijn in heen mengkom. Voeg de ansjovisfilets, het citroensap, de kappertjes en mayonaise toe. Meng de ingrediënten kort met een pulseerknop van de mixer. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Halveer de kerstomaten; snijd grotere exemplaren in vieren. Roer de kleingesneden chilipeper en het plakje gember door de sushi-azijn, giet dit mengsel over de tomaten en laat ze marineren. Roer voor de wasabimayonaise de wasabipasta door de mayonaise en schep in een spuitzak.
  4. Haal het vlees van de barbecue en laat het rusten. Verwarm de barbecue tot de hoogste stand. Snijd het vlees in flinterdunne plakken en schik ze in de vorm van een rozet op een serveerschaal of groot bord. Verdeel de tonijnmayonaise in toefjes over het vlees. Snijd de verse tonijn in staven van 4 cm dik. Rooster ze aan alle kanten kort op een hele hete barbecue. (De tonijn mag niet doorbakken zijn, hij moet van binnen rauw blijven.) Haal de geroosterde moten tonijn van de barbecue, bestrijk ze rondom met olijfolie en haal ze door het sesamzaad. Snijd de moten schijn in dunne plakken en bestrooi ze met zoutvlokken
  5. Verdeel de plakken tonijn over het kalfsvlees en spuit er kleine toefjes wasabimayonaise op. Vul de tussenruimtes met kapperappeltjes en uitgelekte kerstomaatjes. Garneer met alfalfa en boragecress.
Back To Top