skip to Main Content

RECEPTEN

SPEKFAKKELS

Voor 4 personen als voorgerecht
Bereidingstijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: 1 ster

  • 1 teentje knoflook
  • 1tl kerriepoeder
  • ½ tl mild paprikapoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • 4 el ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 60 g buikspek, in lappen van 5 mm dun (speklappen)
  • Houten spiesen
  1. Pel en pers de knoflook en meng hem met het kerriepoeder, paprikapoeder, de cayennepeper, ketjap en zonnebloemolie tot een gladde marinade. Snijd de speklappen in de lengte in repen van 2,5 cm breed. Doe het vlees in de kom en zorg dat het overal in contact komt met de marinade. Laat het vlees 1 uur rusten.
  2. Verwarm de barbecue voor tot 180-200 C. prik het uiteinde van elke reep vlees op een spies en wikkel hem er strak omheen. Fixeer het andere uiteinde op de spies.
  3. Leg de spekfakkels 8-10 minuten boven indirecte hitte op de barbecue en sluit het deksel. Leg de fakkels daarna nog 5 minuten boven directe hitte, tot het vlees gaar en knapperig is. Draai de fakkels voortdurend.
Back To Top