skip to Main Content

RECEPTEN

SPARERIBS

Voor 4 personen als hoofdgerecht
Bereidingstijd: 4 uur
Moeilijkheidsgraad: 2 sterren

Ingrediënten voor de rub:

  • 2 el mild paprikapoeder
  • 2 el bruine suiker
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tl cayennepoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 2 el grof zeezout

Ingrediënten voor de ribben:

  • 4 racks spararibs (platte varkens-ribben) à 800-1000 g
  • 1,5 dl appelsap
  • 1,75 dl barbecuesaus
  1. Doe alle ingrediënten voor de rub in een kom en meng ze goed. Verwijder het membraan (vlies) van de ribben en wrijf ze in met de rub. Verwarm een smoker voor tot 115-120 ° Leg een handvol geweekte houtsnippers (hickory) op de kolen.
  2. Zet de racks rechtop in een rib rack (spareribshouder) en rook ze 2 uur in de smoker bij 115 ° leg ondertussen af en toe wat geweekte houtsnippers in de kolen en vul zo nodig kolen bij zodat de temperatuur constant blijft. Besproei de ribben steeds weer met appelsap, maar wees daar voorzichtig mee. Dit besproeien met appelsap of -cider moet in eerste instantie zorgen voor een betere ring van rook. U moet voorkomen dat u de rooksmaak en de marinade wegspelt. Leg na h4et roken steeds twee racks op een dubbele laag aluminiumfolie, voeg een paar eetlepels appelsap toe en sluit het pakketje. Leg de pakketjes met ribben terug in de barbecue en gaar ze nog 1,5 uur.
  3. Verwarm een directe zone voor de barbecue en verwarm die voor tot 180-190 ° Haal de ribben uit de folie en leg ze 3-5 minuten met de vleeskant boven directe hitte. Keer de ribben. Bestrijk de vleeskant met barbecuesaus en herhaal dat na 5 minuten. Sluit de deksel en laat de saus in 10 minuten karamelliseren. Verdeel de racks in stukken van 2-3 ribben en schik ze op een snijplank. Geef er gepofte aardappels of geroosterde groenten bij en naar wens wat barbecuesaus.
Back To Top