skip to Main Content

RECEPTEN

PORTOBELLO BURGERS

Voor 4 personen als hoofdgerecht
Bereidingstijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: 2 sterren

  • 4 grote portobello’s
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • Olijfolie
  • 3 snackkomkommers
  • 1 lente-ui, schoongemaakt
  • 1 grote rode ui, gepeld
  • ¼ verse rode chilipeper
  • 1 bol buffelmozzerella
  • 5 basilicumblaadjes
  • Een scheutje rodewijnazijn
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • 100 g versgeraspte pecorino
  • 4 italiaanse bollen
  • Een paar blaadjes sla (lollo rosso of lollo bianco)
  1. Steek de houtskoolbarbecue aan. Laat daarbij de deksel 15 minuten open. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en zet de hoeden opzij. Was de tomaten en paprika en dep ze droog. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Besprenkel de snijvlakken met olijfolie. Leg zodra de kolen heet zijn de paprika in de gloeiende kolen. Keer hem af en toe tot het vel zwartgeblakerd is. Doe de geroosterde paprika in een diepvreiszak en laat hem 15 minuten rusten. Leg een rooster op de barbecue en leg daar de tomatenhelften op met het snijvlak omlaag. Sluit de barbecuedeksel en rooster de tomaten ongeveer 15 minuten aan beide kanten bij 200 °
  2. Snijd ondertussen de komkommers in dunnen schijfjes. Snijd de lente-ui en rode ui in dunne ringen. Snijd de chilipeper in flinterdunne ringetjes en de buffelmozzerella in acht plakken.
  3. Haal de paprika uit de zak en trek het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in dunne repen. Doe driekwart van de paprika in een mengbeker en leg het laatste kwart opzij. Haal de tomaten van de barbecue en doe ze bij de paprika in de mengbeker. Voeg de basilicumblaadjes aan wijnazijn toe. Pureer alles met de staafmixer en breng de salsa op smaak met versgemalen peper en zout
  4. Besprenkel de portebello met olijfolie en leg ze op het rooster. Bak ze 2 minuten bij 200 °C met de lamellen naar boven, keer ze en bak ze nog 3 minuten. Keer de portobello’s daarna nog een keer, vul ze met de salsa en dek elke paddenstoel af met 2 plakken mozzerella. Sluit de deksel weer en wacht tot de kaas is gesmolten. Haal de portobello’s dan van de barbecue. Leg e gehalveerde broodjes kort met de snijvlakken op het rooster. Haal ze van de barbecue en beleg de vier onderste helften met sla, de rest van de paprika, de komkommer en rode ui. Leg de gevulde portobello’s erop en garneer met de lente-ui en chilipeper. Zet tot slot de bovenste helften van de broodjes erop.
Back To Top