skip to Main Content

RECEPTEN

PICANHA SPIESEN

Voor 6 personen als hoofdgerecht
Bereidingstijd: 1 uur + 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2 sterren

  • 1 Argentijnse Picanha (rundvlees, staartstuk) à 1,3 kg
  • 5 el grof zeezout
  1. Snijd de vetlaag van de picanha ruitvormig in maar zorg dat u er niet doorheen snijdt. Bestrooi de ingesneden vetlaag royaal met zeezout en masseer dat goed in het vet. Laat het vlees even op een warme plaats rusten, bij voorkeur dicht bij de barbecue. Schud het overtollige zout af en snijd het vlees in dikke, brede (6-7 cm) plakken. (Let op: snijd het vlees dwars op de draad.) Rijg de stukken vlees in een golfpatroon aan een lange metalen spies zodat er aan beide kanten van de spies vet zit.
  2. Rijg de picanha spies 50-60 minuten aan het draaispit en leg dit op de barbecue. Gebruik daarbij zo mogelijk de achterbrander. Het vlees kan rare worden gegeten (bij een kerntemperatuur van 49 °C), maar het lekkerst is medium (58-62°C). Pak de spies van de barbecue, haal het vlees eraf en snijd het zo in dunne plakken dat elke plak een vetrandje heeft.
Back To Top