skip to Main Content

RECEPTEN

GEROOSTERDE GARNALEN MET RODE CURRY

Voor 3 personen als hoofdgerecht
Bereidingstijd: 60 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2 sterren

  • 18 rauwe grote garnalen, gebeld maar kop en staart intact
  • 1 grote rode chilipeper
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el rode currypasta
  • 2 dl kokosmelk
  • 2-3 el plantaardige olie
  • Zout
  • ¼ bosje Thais basilicum
  • 2 el geraspte kokos
  1. Verwarm de barbecue voor tot 200° verwijder het darmkanaal uit de garnalen, maak ze schoon en dep ze droog. Rooster de hele chilipeper, ongepelde halve ui en ongepelde knoflook op de barbecue. Snijd de chilipeper in de lengte open, verwijder het zaad en snijd hem in grove stukken. Pel de ui en snijd hem in parten. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  2. Roer in een kleine pan de currypasta door de kokosmelk. Doe de geroosterde groenten erbij, breng aan de kook en laat de groenten bij matige hitte trekken tot de ui zacht is. Pureer de groenten met een staafmixer en wrijf het mengsel door een zeef.
  3. Bestrijk de garnalenstaarten licht met olijfolie en bestrooi ze met zout. Rooster ze 3-5 minuten op de barbecue en leg ze daarna in de warme rode curry. Dien de garnalen direct op met Thais basilicum en geraspt kokos.
Back To Top