skip to Main Content

RECEPTEN

DORADE MET FRIETJES

Voor 3 personen als hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: 1 ster

  • Een dorade à 500 gram
  • 1 citroen
  • 1 el Lemon pepper kruiden
  • Ovenfriet
  1. Snijd het huidje van de dorade licht in en snijd de vis aan de onderkant open. Snijd daarna de citroen in schijven en vul en beleg de dorade met de schijven citroen en lemon pepper kruiden. Zorg ervoor dat de kruiden ook in de groeven van de sneden van de vis kunne komen. Leg de dorade op een cederhouten plankje en plaats deze op een medium warme barbecue. Laat de dorade garen tot deze een kerntemperatuur van 60°C heeft bereikt.
  2. Plaats het spit met een ovenmand op de barbecue. Vul de mand met ovenfrietjes. Laat de frietjes goudbruin kleuren, bij voorkeur met de achterbrander.
  3. Serveer de dorade samen met de friet.
Back To Top