skip to Main Content

RECEPTEN

COQ AU VIN

Voor 4 personen als hoofdgerecht
Bereidingstijd 1 uur + 45 minuten
Marineertijd: 12 uur
Moeilijkheidsgraad: 2 sterren

  • 1 panklare vrije-uitloopkip à 1,5 kg
  • ½ bosje tijm
  • ½ bosje rozemarijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 sjalotjes, gepeld
  • 3 teentjes knoflook, gebeld
  • 7,5 dl droge rode wijn
  • 1 el mild paprikapoeder
  • ½ el kerriepoeder
  • 1 el suiker
  • 200 g ontbijtspek, in dunne plakken
  • 250 g ongeschilde krieltjes, voorgegaard
  • 100 g champignons
  • Olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper
  1. Spoel de kip af, dep hem droog en leg hem in een grote schaal. Doe de rijm en rozemarijn, de laurierblaadjes, de in blokjes gesneden sjalotjes en de in plakjes gesneden knoflook erbij,. Schenk de rode wij erover; de kip moet helemaal onderstaan. Doe een deksel op de schaal en zet de kip een nacht in de koelkast.
  2. Haal de volgende dag de kip uit de marinade. Giet de marinade in een blikje.
  3. Verwarm de barbecue voor tot 180 ° maak een mengsel van het paprika- en kerriepoeder, de suiker en een snufje zout en wrijf de kip ermee in. Omwikkel de kip met de plakken ontbijtspek en doe het blikje in de buikholte van de kip, gebruik eventueel een kipstandaardje, zet de kip po het rooster, sluit de barbecuedeksel en gaar de kip in 70-75 minuten boven indirecte hitte. Haal de kip dan van de barbecue.
  4. Leg de voorgegaarde krieltjes op de barbecue en rooster ze rondom bruin. Bestrooi ze daarna met zout. Snijd ondertussen de champignons door midden, besprenkel ze met olijfolie en leg ze 5 minuten bij 200 °C op de barbecue. Bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Trancheer de kip en dien hem op met de geroosterde krieltjes en champignons en wat wijnsaus.
Back To Top