skip to Main Content

RECEPTEN

BISTECCA MET AUBERGINE

Voor 4 personen als hoofdgerecht
Bereidingstijd: 1 uur + 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: 3 sterren

Ingrediënten voor de aubergineparmigiana:

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje basilicum
  • 1 takje oregano
  • 200 g verse tomaten
  • Olijfolie
  • ½ el tomatenpuree
  • 1 grote aubergine
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 30 g versgemalen parmezaanse kaas

Ingrediënten voor het vlees:

  • 2 T-bonesteaks à 700-800 g en ca. 3,5 cm dik
  • Versgemalen peper
  • zout
  • olijfolie om mee te besprenkelen
  • wat versgeperst citroensap
  1. Verwarm de barbecue voor tot 200 ° Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Haal de blaadjes van het takje basilicum en zet ze opzij; snijd het takje heel klein. Haal de blaadjes van het takje oregano. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de ui glazig. Voeg de knoflook , het gesneden basilicumtakje en de oreganoblaadejes toe en bak ze 2 minute n mee. Roer dan de tomatenpuree erdoor en bak deze 2 minuten mee. Roer dan de tomatenpuree erdoor en bak deze 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 15 minuten pruttelen. Snijd de ongeschilde aubergine horizontaal in schijven van 1 sm dik en bestrijk ze rondom met olijfolie. Leg ze op een (gietijzeren) rooster op de barbecue en laat ze aan beide kanten goudbruin worden. Haal de geroosterde aubergineschijven van de barbecue en bestrooi ze met wat zout. Roer wat zout, versgemalen peper en grof gescheurde basilicumblaadjes door de tomatensaus.
  2. Maak vier kleine auberginetorentjes op een pizzasteen. Leg daarvoor vier aubergineschijven op de steen. Schep op elke schijf wat tomatensaus en strooi daar wat versgeraspte Parmezaanse kaas op. Leg daarop weer een aubergineschijf. Herhaal dit nog tweemaal en eindig met een flinke portie saus en wat Parmezaanse kaas. Leg de pizzasteen op de hete barbecue en bak de aubergine-parmigiana 12-15 minuten bij 200 ° Haal de steen van de barbecue en zet hem opzij. Verhoog de temperatuur van de barbecue tot 220-240 °C en verhit een gietijzeren rooster.
  3. Wrijf de T-bonesteaks in met peper en rooster ze aan beide zijden in 4-6 minuten dicht. Bestrooi ze met zout en besprenkel ze met wat olijfolie en citroensap. Dek de steaks losjes af met aluminiumfolie en laat ze 10 minuten aan de zijkant rusten. (Let op: u moet het vlees alleen afdekken, niet inpakken!) Snijd de bistecca in dunne plakken en dien ze op met de aubergine-parmigiana.
Back To Top